Kansha

Dankbaar, waarachtig zijn.

Wat is Reiki

Over het ontstaan van Reiki is al veel geschreven. Mikao Usui was de ontdekker van deze therapie. De oorsprong van Reiki kan men vinden in Japan rond 1926 en betekent Universele levenskracht, kosmische energie. Ieder levend wezen draagt deze energie in zich en heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Reiki is geen wonderpilletje tegen ziekten, het is erop gericht de balans te herstellen, dit vraagt enige tijd en toewijding. Reiki heeft tijd nodig om zijn werk te doen, is wel direct merkbaar op lichte aandoeningen zoals buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, verkoudheid, vermoeidheid enzovoort. Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, harmoniseert de chakra’s, ondersteunt herstel na operatie, herstelt het evenwicht en is GEEN vervanging voor reguliere hulpverlening.

De wetenschap weet niet hoe Reiki werkt. Er zijn onderzoeken verricht over de werking van Reiki. Verbetering van hartslag, verbetering van bloeddruk, verbetering van kwaliteit van leven, gevoel van welbevinden en welzijn. Reiki brengt ontspanning, vermindering van onrustgevoelens, misselijkheid, depressiviteit en pijn. Een waardevolle aanvulling op reguliere zorg. Deze zachte en kalmerende methode zorgt voor een evenwichtige balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Reiki is geen massage, er wordt geen druk uitgeoefend.

Een Reiki therapeut heeft geleerd om zich te focussen op deze energie, je fungeert als het ware als een kanaal waardoor deze energie zich verspreidt en je hebt geen invloed op het resultaat van de behandeling. Het is niet ons ego dat de genezing bewerkstelligt.

Reiki is een schatkist die vele niveaus kent. Reiki is een niet fysieke wereld met energetische zintuigen waarnemen, helder zonder oordeel te hechten, waarneming vanuit neutraliteit. Iedereen kan het doen, maar hoe je het moet doen moet je leren van een Reikileraar. Reiki verlangt geen geloofsovertuiging en is veilig voor iedereen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.